S městem za zády : předválečná idyla - Neumann, Stanislav Kostka, 1875-1947 (E-knihovna, 2018)
Soubor fejetonů, které S.K.Neumann otiskoval v letech 1910-1915 v Lidových novinách. Zobrazil zde vzájemnou polaritu civilizace a přírody, nastavuje zrcadlo soudobé podobě české společnosti, kritizuje národní život a českou národní povahu, vyjadřuje zde své kulturně politické názory.