Středověký svět. - Linc, Míla, 1982- (Literatura pro děti a mládež, 2018)
Příručka pro začínající autory fantasy příběhů, ale i všechny milovníky starého středověkého světa. Útlá knížka přibližuje čtenáři kulturu středověkého světa. Podává základní informace o středověkých hradech, městech a vesnicích. Obsahuje charakteristiku typických středověkých obydlí, oděvů, pokrmů; pojednává o jídle a stolování, rytířských turnajích, titulech a hodnostech atd. Čtenář získá přehled, kolik si vydělal například zednický mistr a kolik pomocný učitel a co si za svůj výdělek mohli koupit; nebo kolik je 1 sáh či 1 věrtel. Důležitou součástí příručky je terminologický slovníček, soupis použité literatury a relevantních odkazů na internetové stránky. Stálým čtenářovým průvodcem je Martin a jeho společnice Iluve ze středověkého světa.