Knihy džunglí - Kipling, Rudyard, 1865-1936 (Literatura pro děti a mládež, 2018)
Svazek obsahuje dvě Knihy džunglí - soubor zvířecích příběhů, které zůstanou trvalým dědictvím po klasikovi anglické literatury. Inspirován pověstí o chlapci vychovaném vlky, který se stane pánem zvířat, zasazuje autor své příběhy do autentického prostředí indické džungle, kde se malé dítě ocitne v péči šelem. Od nich se naučí přísným, ale moudrým zákonům, které by podle autora měly platit i pro lidskou společnost. Rychle vyrůstá v nebojácného a spravedlivého mladého muže, nekorunovaného krále pralesa. První kniha líčí Mauglího dětství mezi vlky, objevování moudrostí a zákonů džungle pod vedením medvěda Balúa a další příhody, druhá kniha se odehrává po Mauglího neúspěšném návratu mezi lidi.