To jsme, prosím, nebrali - Rudolf, Stanislav, 1932-2022 (Literatura pro děti a mládež, 2018)
Román ze života dospívající mládeže v Československu 80. let vypráví o problémech doma i ve škole, ale i o prvních láskách.