Slova snad pro hudbu - Yeats, W. B. 1865-1939 (Klasická světová poezie, 2018)
Výbor z poezie irského básníka, dramatika a esejisty, který se výrazně podílel na irském národním obrození a kulturním obrození přelomu 19. a 20. stol. Ve výboru jsou zařazeny lyrické písňové skladby, básně, jimiž autor reaguje na nejrůznější osobní zážitky a poznatky na současné události v tehdejších bouřlivých letech irských bojů za autonomii, na vězení a popravu přátel, i básně z 30. let 20. století, které jsou převážně inspirovány irským folklorem.