Léto s kovbojem - Kolárová, Jaromíra, 1919-2006 (Literatura pro děti a mládež, 2018)
Dívčí příběh nečekaného vztahu nesmělé studentky a prostého venkovského mladíka, známý z filmového zpracování. Úsměvný prázdninový příběh studentky psychologie, která po setkání s vesnickým mladíkem nachází nové životní hodnoty a smysl existence. Uvědomuje si plochost vztahu se svým snoubencem a se svým novým přítelem se učí jednodušímu pohledu na svět.