Růže, kterouž smrt zavřela : výbor z české poezie barokní doby - Tichá, Zdeňka, 1927-1984; Rozenplut ze Švarcenbachu, Jan, asi 1550-1602; Michna z Otradovic, Adam Václav, 1600-1676; Šteyer, Matěj Václav, 1630-1692; Bridel, Bedřich, 1619-1680; Kadlinský, Felix, 1613-1675; Dlouhoveský, Jan Ignác, 1638-1701; Rosa, Václav Jan, asi 1630-1689 (Stará česká literatura, 2018)
Antologie české barokní poezie přináší ukázky z tvorby hlavních autorů tohoto období. Soubor přináší reprezentativní průřez českou barokní poezií od autorů notoricky známých, jakými jsou Adam Michna z Otradovic či Jan Amos Komenský, přes méně známé básníky jako Jan Ignác Dlouhoveský nebo Václav Jan Rosa, až po anonymní písňový text. Tématicky převažují náboženské náměty, jak u katolických, tak protestantských autorů.