Verše o pernikářství (Stará česká literatura, 2018)
E-kniha představuje svébytnou českou literární památku z 18. století, veršovaný diptych o pernikářství (Mechania dulcis, Arithmetica dulcis). Tyto skladby, jež vynikají jak dokumentární, tak i literární hodnotou, připomínají slávu kdysi uznávaného a vysoce ceněného pernikářského řemesla. Ve verších přinášejí například rady, pokyny a návody doplněné přesnými výpočty, jak perník správně vyrobit, jak s ním zacházet a nakládat - a také, jak ho úspěšně prodávat. Anonymní autor předkládá tyto kuchařské či pekařské recepty a ponaučení nikoli v podobě jednotvárného odborného komentáře, ale zpestřuje je třeba tovaryšskými popěvky, zábavným vyprávěním i příhodami, v nichž se i slovutní cechovní mistři ocitnou v neobvyklých situacích.