Knížky o hře šachové a jiné - Štítný ze Štítného, Tomáš, asi 1333-asi 1409 (Stará česká literatura, 2018)
Výbor z díla spisovatele a překladatele 14. století, autora česky psané teologické prózy. Obsahuje ukázky jeho nábožensko-etických traktátů, kterými se zasazoval o popularizace církevního učení v národním jazyce.