Chaplinovo náměstí : básně z Prahy, 2017-2018 - Kocarev, Oleh, 1981- (Praha město literatury, 2018)
Dvojjazyčné vydání veršů současného ukrajinského básníka a spisovatele, které jsou inspirovány jeho pražským pobytem v letech 2017-2018. Oleh Kocarev rozevírá na poměrně malé ploše petické album, v němž se nechává okouzlit "věžemi starého města", vůní kaváren i pražským povětřím. V libozvučných, většinou volných verších lze rozpoznat jemnou romantickou linku, v níž se odrážejí dojmy z míst, které autor osobně navštívil a poznával. Nechybí zde ani náznak křehkých milostných motivů či pražské zimní nálady, která se tu objevuje jako symbol určitého opakování, obnovy, ale i stárnutí. V Kocarevových básních jsou zřetelné i známky sarkasmu, paradoxu, ale i naděje, neboť i zřícené mosty se dají nahradit a i z toho důvodu "stejně se vždycky najde brod nebo práh na druhý břeh".