Co je tu, co tu není : básně z let 1964-1994 - Jirousová, Věra, 1944-2011 (Současná česká poezie, 2018)
Soubor veršů české kunsthistoričky a básnířky je výborem z autorčiny poezie, která vznikala v letech 1964 až 1994. Ačkoli je všeobecně známá rozsáhlá studie Václava Černého o poezii Věry Jirousové, tato poezie sama dosud tiskem nikdy nevyšla. Dvě sbírky vydané v samizdatu básnířka přepracovala, doplnila řadou starších i novějších básní a spojila v jeden celek. Nakladatelská anotace.