Netečný divák - Weiner, Richard, 1884-1937 (Klasická česká próza, 2018)
Soubor povídek významného českého expresionisty zkoumá lidského hrdinu v neudržitelném postavení nezúčastněného diváka. Povídková sbírka Netečný divák pochází z předválečného období a hlavním tématem próz je člověk v postavení nezúčastněného diváka, který svůj postoj vzápětí mění, je vtažen do reality a touží odhalit dvojznačnost lidských pocitů, prožitků či vztahů.