Epigramy - Havlíček Borovský, Karel, 1821-1856 (Klasická česká próza, 2018)
E-kniha obsahuje kompletní souhrn epigramů klasika a zakladatele české žurnalistiky. Havlíček dokonale ovládal umění vyjádřit se stručným, satiricky vyhroceným básnickým útvarem a sám epigramy chrakterizoval jako "malinké nádoby, do kterých vztek svůj nalívám, aby mi srdce nežral". Tato část jeho tvorby vznikala pod dojmem tehdejší společenské a politické situace a snad i z tohoto důvodu adresoval Havlíček své epigramy církvi, králi, vlasti, Můzám a světu. Některé události, odehrávající se v době Havlíčkova života, autora silně rozrušily a proto se pokoušel získat nad nimi převahu pomocí vtipu a humoru. Havlíčkův styl dokáže i dnešního čtenáře upoutat nepřebernou škálou ironie i komiky, jež se pohybují v různých polohách a zahrnují v sobě jak intelektuální náboj, tak i jadrný plebejský humor.