Blaník : zpěvohra ve třech dějstvích - Krásnohorská, Eliška, 1847-1926 (Starší české drama, 2018)
Operní libreto Elišky Krásnohorské je inspirováno klasickou českou pověstí, kterou však autorka přetvořila v duchu dobových vlasteneckých tradic.