Pašeráci - Sauer, Franta, 1882-1947 (Klasická česká próza, 2018)
Humoristický román, který zachycuje autorovy vzpomínky na doby, kdy se živil pašováním cukerinu. Obraz sociálních a politických poměrů za Rakouska a za prvních let předmnichovské republiky, kdy se lidé živili, jak se dalo. Sauer vypráví také o svých přátelích, s nimiž prožíval celou řadu veselých příhod a dobrodružství.