Magorova děťátka : (1985-1997) - Jirous, Ivan Martin, 1944-2011 (Čeští básníci 20. století, 2019)
Další sbírka z autorovy básnické žně, která dostala definitivní podobu přibližně v polovině devadesátých let. Ivan Martin Jirous pokračuje v této sbírce v linii, kterou rozvíjel v souborech "Wydrzie Mediocri" a "Magorův soumrak". Oproti jmenovaným titulům však tento soubor přece jen působí poněkud odlehčeněji, ozývá se v něm i něžný lyrický tón a vzpomínky už v sobě nesou méně hořkosti a rozčarování. "Vzbudilo poledne se / před sluncem překrásným / tak krásným / něžným že / i ptáci i zobáčky / zmlkli / na chvíli..."