Král komiků Vlasta Burian - Longen, Emil Artur, 1885-1936 (Klasická česká próza, 2018)
Životopisný román o mládí a uměleckých začátcích nepřekonatelného komika Vlasty Buriana zachycuje období od roku 1914 a končí vznikem Československé republiky v roce 1918. Spisovatel E. A. Longen patřil mezi Burianovy nejbližší spolupracovníky a díky tomu vytvořil ve své knize podrobný a plastický portrét geniálního komediálního herce, zapáleného sportovce a originálního člověka s mnoha rozporuplnými vlastnostmi.