Můj přítel Jaroslav Hašek - Longen, Emil Artur, 1885-1936 (Klasická česká próza, 2018)
Kniha osobních vzpomínek na Jaroslava Haška z pera jeho dlouholetého přítele a spolupracovníka E. A. Longena. V řadě memoárových prací z Haškova života patří tato kniha mezi ty, které bez příkras a falešného obdivu usilují o vystižení Haškovy povahy, životních názorů i způsob práce.