Franta Habán ze Žižkova : obrázky z doby popřevratové - Sauer, Franta, 1882-1947 (Klasická česká próza, 2019)
Autobiografické vyprávění proletářského spisovatele a příslušníka pražské umělecké bohémy Franty Sauera. Humorné historky z prvních let nové Československé republiky vyprávějí o zážitcích člověka z proletářského prostředí pražského Žižkova, který se snaží těžit z nové situace a drobně podnikat většinou na úkor nových zbohatlíků. Časově navazují na autorův autobiografický román Pašeráci a přinášejí mnoho neznámého a příznačného o popřevratové Praze a společnosti. Jsou zde zařazeny vzpomínky na J. Haška, vzpomínky na kabaret Červená sedma, stržení Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí a další pražské události. Próza je psána svérázným literárním stylem, bezprostředně a živelně, typově se blíží veselému lidovému čtení.