Próza českého středověku - Kolár, Jaroslav, 1929-2013; Nedvědová, Milada, 1927-2001 (Stará česká literatura, 2019)
Soubor jedenácti drobnějších českých středověkých próz. Skladby jsou mezi sebou spjaty sítí motivických paralel, kulturních a historických souvislostí a kompozičními principy. Doplněno obrazovou přílohou, slovníčkem a vysvětlivkami.