Celínka - Krásnohorská, Eliška, 1847-1926 (Literatura pro děti a mládež, 2018)
Dívčí román významné autorky vypráví o osudech dvou nevlastních sester. Příběh se odehrává v bezdětné rodině, která se rozhodne adoptovat osiřelou dívku Florlu. Krátce po adopci se však narodí vymodlené a už neočekávané dítě - titulní Célinka. Autorka sleduje střetávání osudů a proměny rodinných vztahů mezi vlastní a nevlastní dcerou.