Salome : drama o jednom dějství - Wilde, Oscar, 1854-1900 (Světové drama v českých překladech, 2018)
Jednoaktová divadelní hra Oscara Wilda zpracovává biblickou legendu o judejském králi Herodovi, jeho dceři Salome a proroku Jochanaanovi, jehož hlavu si Salome vyžádá.