Strýček indián - Frič, Alberto Vojtěch, 1882-1944 (Literatura pro děti a mládež, 2019)
Dobrodružné příběhy cestovatele, Indiány nazývaného Dlouhý lovec, mezi domorodci brazilských a paraguayských pralesů. Dobrodružné vyprávění z roku 1935, inspirované vlastními zážitky autora, cestovatele a přírodovědce, nabízí čtenářům řadu napínavých příhod z brazilských a paraguayských pralesů na počátku 20. století. Vedle napínavých historek o bojích s lidskými i zvířecími protivníky nabízí kniha řadu informací o životě jihoamerických Indiánů i o tamní přírodě.