Tragický pocit života v lidech a národech - Unamuno, Miguel de, 1864-1936 (Klasická světová próza, 2019)
Klíčové filozofické dílo španělského spisovatele, básníka a filozofa. Pojednání, svou formou na pomezí odborného textu a prózy, řeší bytostně tragický rozpor mezi věděním a vírou. Víru pojímá autor jako vyjádření věčné lidské touhy po nesmrtelnosti.