Dlouhý lovec - Frič, Alberto Vojtěch, 1882-1944 (Literatura pro děti a mládež, 2018)
Dobrodružný příběh českého cestovatele a přírodovědce, odehrávající se v jihoamerické divočině na počátku 20. století. Dobrodružný příběh z doby, kdy byli jihoameričtí Indiáni nuceni i odhodláni bojovat za svá území, navazuje na autorovy tituly Strýček Indián a Hadí ostrov. A.V.Frič ve svých dobrodružných příbězích bohatě využíval zážitků a poznatků z vlastních četných cest. Titulní přezdívkou "Dlouhý lovec" pokřtili jihoameričtí Indiáni jeho samého.