Sestřička Carrie - Dreiser, Theodore, 1871-1945 (Světová próza v českých překladech, 2019)
Román čelného představitele amerického realismu a naturalismu popisuje životní příběh mladé venkovské dívky ve velkoměstě. Mladá venkovanka Carrie přichází do města Chicaga s naivní představou o snadném úspěchu a seznamuje se s tvrdou životní realitou. Díky nezdolné vitalitě a energii se hrdince sice podaří překonat nouzi a posléze i získat slušné postavení, ale neúprosný chod společnosti, v níž žije, jí nedovolí dosáhnout skutečného štěstí, po kterém touží.