Hlas z Ameriky - Škvorecký, Josef, 1924-2012 (Česká esejistika a publicistika, 2019)
Výběr z promluv o knihách, které spisovatel Josef Škvorecký připravoval v exilu pro rozhlasovou stanici Hlas Ameriky. V těchto reflexích se autor zamýšlel nejen nad nově vycházejícími literárními texty, ale i nad obecnějšími problémy své doby.