Povídky o manželství a o sexu - Viewegh, Michal, 1962- (Současná česká próza, 2019)
Povídkový cyklus o manželství, o samotě a začátku krize středního věku částečně autobiografického hrdiny. Dříve mladý píšící učitel, nyní movitý mediálně známý spisovatel - to je autobiografický rámec, z něhož Viewegh vychází. Jeho hrdina se rozvedl a žije život volného, leč poněkud osamělého muže. Plynulý proud sexuálních avantýr, jímž naplňuje své dny, ho citově vyprazdňuje, nemá však vcelku důvod ani sílu jej přerušovat. V ironickém, nešetřivém nadhledu nad "slavným" bohatým pánem mladších středních let, který neví, co sám se sebou, i ve způsobu vedení dialogů a úvah poznáváme autorův rukopis tak, jak jej známe z předchozích úspěšných knih.