Pohádky II - Andersen, Hans Christian, 1805-1875 (Literatura pro děti a mládež, 2019)
Druhý svazek kompletního souboru příběhů proslulého dánského pohádkáře. Obsáhlý svazek přináší několik desítek pohádkových vyprávění H.Ch.Andersena, od příběhů notoricky známých až po ty, s nimiž se český čtenář mohl v tomto vydání seznámit prakticky poprvé. Celý třísvazkový soubor byl vydán roku 2005 při příležitosti dvoustého výročí Andersenova narození.