Hrdina Západu - Synge, John Millington, 1871-1909 (Světové drama v českých překladech, 2019)
Příběh eticky sporného hrdiny, mladíka, který se vychloubá, že zabil svého otce, vyvolal ve své době v irském divadle velké rozbroje.