Loupežníci - Schiller, Friedrich, 1759-1805 (Světové drama v českých překladech, 2019)
Klasické německé drama o vzpouře jedince, který byl křivě obviněn a rozhodl se vzít spravedlnost do svých rukou. Romantická tragédie o šlechtickém synu Karlu Moorovi, který se po utrpěné křivdě a z revolty proti nespravedlivému světu stává vůdcem banditů v českých lesích, je dílem německého klasika z jeho nejmladšího období.