Lenochovy myšlenky - Jerome, Jerome K. 1859-1927 (Světová próza v českých překladech, 2019)
Šest krátkých, humorně laděných esejů, v nichž autor ironizuje pověstný střídmý a racionální úsudek průměrného Angličana. Knížka svým vyzněním přímo navazuje na soubor Jalové myšlenky lenivého člověka. Se svým typickým humorem zde autor poučí čtenáře o tom, jak Angličan zvládá různé životní situace, jaké jsou radosti a prospěch z otroctví, jak pečovat o ženy a jak je zvládnout apod.