Vítězství vůle : příklad Emila Zátopka - Kožík, František, 1909-1997 (Současná česká próza, 2019)
Životopisný román o českém atletickém rekordmanovi Emilu Zátopkovi. Román, vydaný po prvním velkém úspěchu Emila Zátopka na olympijských hrách v Londýně 1948, se zaměřuje na příběh fenomenálního atleta od dětských let, na jeho trnitou cestu ke sportu vůbec i k úspěchu v něm - a v souladu se svým názvem především na obraz Zátopkovy nevzdávající se železné vůle.