Měsíc na venkově - Turgenev, Ivan Sergejevič, 1818-1883 (Světové drama v českých překladech, 2019)
Ruská divadelní hra o ženě, která až ve zralém věku poznává lásku a uvědomuje si, že bude nenaplněná. Hra byla poprvé uvedena v moskevském Malém divadle a stala se pevnou součástí ruského klasického repertoáru.