Lvíče - Škvorecký, Josef, 1924-2012 (Současná česká próza, 2019)
Satirický román z redakčního zákulisí, kombinovaný milostným příběhem s detektivní zápletkou. Hlavní hrdina, vyhořelý básník a redaktor, se zamiluje do krásné, ale nepřístupné dívky, která však dává přednost skutečnému citu před chvilkovým vzplanutím. Detektivní zápletka, rozvedená až v posledních 4 kapitolách a odkrývající důležitou stránku z dívčina života, dílo završuje.