Uloupená kadeř : směšnohrdinská báseň - Pope, Alexander, 1688-1744 (Městská knihovna v Praze, 2019)
Veršovaná skladba, která je považována za nejznámější a nejhravější báseň anglického klasicismu. Alexander Pope napsal tuto sklabu na základě jednoho společenského dobového skandálu, přičemž využil své dokonalé znalosti Homérova díla. Příběh sám je velice jednoduchý - krásné Belindě ustřihne její láskou zmámený ctitel kadeř, na které si velice zakládala. Ustřižená kadeř se pak pomocí nadpřirozených sil dostane na nebe, kde se z ní stane zářivá kometa.