Profesionální žena - Páral, Vladimír, 1932- (Současná česká próza, 2019)
Parodie na předválečný ženský román, v níž autor provádí svou hrdinku nejneuvěřitelnějšími situacemi. V dějově bohatém příběhu prožívá krásná služtička závratnou cestu lásek, dobrodružství a kariéry. Od mytí schodů přes únosy a manželství až k práci v továrně, studiu a úspěšné kariéře sekretářky podnikového ředitele. Roli pohádkového prince hraje tajemný neznámý, který na dálku řídí dívčino jednání a vychovává ji nenápadně v profesionální ženu.