Hnízdečko lásky - Lardner, Ring, 1885-1933 (Světová próza v českých překladech, 2019)
Výbor z povídkové tvorby amerického novináře a spisovatele (1885-1933). Hrdinové Lardnerových povídek jsou často polovzdělanci, nedoukové či zbohatličtí hulváti, avšak autor je prezentuje ze zdánlivě popisného či nadneseného pohledu nebo vyprávěním v první osobě. Kontrast těchto dvou rovin je pak nejúčinnějším stylistickým prostředkem k vytvoření výsledného čtenářského dojmu.