Bez adresy : neskutečně skutečné příběhy - Reinerová, Lenka, 1916-2008 (Současná česká próza, 2019)
Povídky české německy píšící autorky jsou charakteristické výraznou autobiografickou inspirací a v obecné rovině mapují život člověka ve 20. století. Autorka v životě musela čelit řadě kritických situací - od věznění před válkou i po válce, ztrátě rodiny v koncentračním táboře, postihu a zákazu činnosti v normalizačních letech, až po opakované nápory zákeřné choroby. O všech těchto věcech Reinerová vypráví prostě a bez patosu, ze základní pozice člověka, který se nikdy nevzdává naděje skrývající se v prostých věcech každodenního života.