Ponurý dům. - Dickens, Charles, 1812-1870 (Klasická světová próza, 2019)
Román klasika anglického literárního realismu o jednom dlouholetém soudním sporu. Román, vydávaný původně na pokračování mezi lety 1852 a 1853, líčí příběh vleklého soudního sporu o dědictví a propojuje příběhy několika zainteresovaných osob, jejichž životy tento spor osudově zasáhne. Román je kritickým obrazem dobového anglického soudního systému i sociálních předsudků.