Básně - Topol, Josef, 1935-2015 (Městská knihovna v Praze, 2019)
Verše známého českého dramatika Josefa Topola napsané od konce padesátých let do poloviny let osmdesátých. Svou základní profesi autora divadelních her nezapře Topol ani ve svých básních. Všechny mají nosnou dramatickou klenbu, která je navíc vyztužena vyzrálou jazykovou formou. Témata básní mají pak širokou škálu námětů: nalezneme zde nejen básně s intimními motivy, ale odrážejí se zde i mnohé společenské a politické události (báseň Homilie reaguje na invazi v roce 1968).