Dým - Turgenev, Ivan Sergejevič, 1818-1883 (Městská knihovna v Praze, 2019)
Příběh velkoměstské smetánky pojednává o osudové lásce, milostných dobrodružstvích znuděné krasavice, intrikách, zradě i o nalezení poklidného životního štěstí. V lázeňském prostředí Baden-Badenu se po letech nečekaně setkává mladý Litvinov se svou bývalou láskou ze studentských let, Irinou, nyní manželkou generála Ratmirova. Před lety Irinu zlákala vidina života ve vyšší společnosti a zcela nemilosrdně Litvinova opustila. Od té doby uplynulo deset let a nudící se rozmarná Irina si z touhy po rozptýlení nanovo hravě podmaňuje někdejšího ctitele...