Jak se evropští národové v Americe vdávají a žení - Salmonsen, M. 1843-1913 (Kuriozity, 2019)
Pojednání o uzavírání manželství ve Spojených státech amerických, které zachycuje dobové zvyklosti konce 19. století. Zaměřuje se na specifika uzavírání sňatků u různých národnostních skupin imigrantů přicházejících v 19. století do Ameriky.