Samuel - London, Jack, 1876-1916 (Klasická světová próza, 2019)
Dobrodružná povídka s nádechem tajemna vypráví o tragickém prokletí, které stíhá rodinu na odlehlém irském ostrově. Vypravěč, který se jako jeden z mála cizinců dostává na ostrov McGill na severu Irska, se setká s osaměle žijící starou ženou a od jejího souseda posléze vyslechne téměř mystický příběh o sérii tragických úmrtí, jež stihla jejího mladšího bratra a posléze její čtyři syny. Všichni zemřelí měli jedno společné - křestní jméno Samuel, z nějž se tak stalo jakési rodinné stigma smrti. Temný, osudový příběh s tajemnou atmosférou patří k nejzdařilejším textům z bohatého rezervoáru Londonovy povídkové tvorby.