Michaela : události v klášteře svatého Anděla - Urban, Miloš, 1967- (Městská knihovna v Praze, 2019)
Erotický horor o uprchlém zločinci, který najde útočiště v ženském klášteře, kde se dějí věci nevídané, napsal autor původně pod pseudonymem Max Unterwasser. Původně filmový scénář, přepsaný do podoby novely, neboť nikdo z oslovených režisérů se díla neujal pro přílišnou dekadentnost. Azyl v klášteře se pro určité vězně stává noční můrou, podivnou hrou, v níž jde doslova o život. Napětí vzbuzuje již na první pohled svérázná společnost pěti mladých jeptišek žijících bez spojení s vnějším světem, která se postupně vybarvuje do bizarní podoby, evokující atmosféru strašidelných gotických románů. Tajemná zákoutí kláštera jsou plná neznámých nebezpečí a pátrání po jejich podstatě je provázeno pikantními, často až pornografickými erotickými scénami.