Ó kdežpak - Wernisch, Ivan, 1942- (Čeští básníci 20. století, 2019)
Sbírka přináší verše, jejichž základní tématikou zůstávají motivy odcizení, které se promítají do každodenních událostí. Básník se zde odpoutává od své krajiny fantazie a vstupuje do reálného světa, v němž však jeho fantaskní motivy nacházejí obecnou platnost. Básně jsou napsány uhrančivým rukopisem autora, kde má drsnost a syrovost výrazu své funkční uplatnění.