O bílých slonech - Dousková, Irena, 1964- (Městská knihovna v Praze, 2019)
Autorka vypráví letní příběh malé holčičky, který by se mohl na přelomu osmdesátých let dvacátého století odehrát v jakékoli české vesnici. Dětská říkanka: štěstí, neštěstí, láska, manželství, panenka, kolébka, hraběnka, smrt, slouží jako jednotlivé kapitoly jednoho obyčejného vyprávění o tom, co všechno se nám děje přímo před očima v jedné malé české obci. Hlavní hrdinka, malá Kamila, přijíždí k babičce na prázdniny. Nic zvláštního se neděje, slunce svítí, nikdo nikam nespěchá a na úřadech mají plno volného času...