Poslední tečka za Rukopisy : (nová literatura faktu) - Urban, Miloš, 1967- (Městská knihovna v Praze, 2019)
Zajímavý román je prvotinou významného českého autora a předkládá literární fikci o nových faktech, týkajících se proslulých Rukopisů Královédvorského a Zelenohorského. Román, koncipovaný jako literatura faktu, vypráví o pátrání vědce z oboru české literatury 19. století, kterého zaujmou nevyřešené problémy okolo proslulých Rukopisů. Shrnuje dosavadní pátrání, snaží se najít nové dokumenty a fakta, a spolu se svojí spolupracovnicí se dopátrají neuvěřitelných a šokujících výsledků, které vrhnou na záležitost Rukopisů a jejich tvůrce zcela nové světlo.