Praga Piccola : román podle zápisků Bertolda Neumana - Urban, Miloš, 1967- (Městská knihovna v Praze, 2019)
Román současného známého autora, odehrávající se především v dobách první republiky, je kronikou rodiny Neumanů, jejíž členové zakládali a později i pracovali v libeňské automobilce Praga. Vypravěčem příběhu je Bertold Neuman, jeden ze synů hlavního konstruktéra libeňské Pragovky. I když větším talentem pro uplatnění v automobilce vynikal bratr Rudolf, Bertold oplýval vůlí a sveřepostí, která ho předurčila stát se vedoucím pracovníkem ve vývojové dílně. Rudolf nakonec odešel šířit a propagovat libeňskou značku do světa, Bertold zůstal věrný domácímu prostředí, kde navrhoval i uskutečňoval své představy o strojích na čtyřech kolech, z nichž nejznámější se jmenoval Praga Piccolo. Autor se soustředil nejen na ztvárnění proměny obcí nedaleko Prahy v průmyslovou zónu, ale i na vylíčení hospodářského rozmachu první republiky, jejího společenského života, promítajícího se například do nástupu filmového průmyslu. Urbanova sága je tak nejen ságou jedné rodiny se spletitými vztahy, ale i historií malé země, která nedokázala čelit dějinným zvratům a byla po dvaceti letech zničena.