Doupě latinářů : sežrané spisy : (Die ausgewühlten Schriften) - Wernisch, Ivan, 1942- (Čeští básníci 20. století, 2019)
Svazek obsahuje autorovy krátké anekdotické příběhy, v nichž se často uplatňují prvky černého humoru. Wernisch napsal toto neobvyklé panoptikum zřejmě ve chvílích oddechu a povídky nezapřou jeho zálibu v příbězích tohoto typu. Pro čtenáře Wernischových veršů bude knížka upozorněním, že autor bravurně ovládá i jiný žánr než poezii. Texty často gradují svéráznou pointou, která mnohdy svým vyzněním připomíná až hororové motivy.